Skvělý nepečený dezert dostal název po slavném alkoholickém míchaném nápoji. Nechybí v něm totiž ananas, alkohol ani forma smetany. Doporučuji ho vyzkoušet, hosté budou určitě nadšeni :-)
Přísady
- 150 g kokosových sušenek (použila jsem Zlaté kolečka s kokosem od Opavia)
- 60 g másla, rozehřátého
Náplň:
- 200 g mascarpone
- 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 250 g kokosového krému
- 70 g moučkového cukru
- 3 lžíce rumu (nebo kokosového likéru, příp. víc podle chuti)
- 20 g želatinového prášku (např. od Dr. Oetkera)
Povrch:
- 1 konzerva ananasu, kousky (šťávu zachytíme)
- 1 balení žlutého želé (je na 500 ml tekutiny, např. cukrárenské od Dr. Oetkera)
Postup
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme a smícháme s rozehřátým máslem. Formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a obrácenou stranou lžící upěchujeme sušenkové drobky. Dáme alespoň na 30 minut chladit do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone s tvarohem, kokosovým krémem, cukrem a rumem umícháme do hladkého krému. Želatinu necháme nabobtnat asi ve 4 lžících vody (podle návodu), poté rozpustíme (nesmí projít varem) a vmícháme do krému. Nejdříve 2 lžíce krému vmícháme do želatiny a potom želatinu vmícháme do krému. Krém vlijeme na vychlazený korpus a povrch uhladíme stěrkou. Dáme ztuhnout do lednice.
Konzervu ananasu scedíme, šťávu zachytíme. Štávu doplníme vodou, abychom získali 500 ml tekutiny, vmícháme želé a povaříme (podle návodu). Kousky ananasu urovnáme na ztuhlý krém a polijeme mírně zchladlým želé. Celý dort necháme dostatečně vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat