24/03/2015

Cheesecake Piňa Colada


Skvělý nepečený dezert dostal název po slavném alkoholickém míchaném nápoji. Nechybí v něm totiž ananas, alkohol ani forma smetany. Doporučuji ho vyzkoušet, hosté budou určitě nadšeni :-)

Přísady

Korpus:
  • 150 g kokosových sušenek (použila jsem Zlaté kolečka s kokosem od Opavia)
  • 60 g másla, rozehřátého

Náplň:
  • 200 g mascarpone
  • 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g kokosového krému 
  • 70 g moučkového cukru
  • 3 lžíce rumu (nebo kokosového likéru, příp. víc podle chuti)
  • 20 g želatinového prášku (např. od Dr. Oetkera)

Povrch:
  • 1 konzerva ananasu, kousky (šťávu zachytíme)
  • 1 balení žlutého želé (je na 500 ml tekutiny, např. cukrárenské od Dr. Oetkera)

Postup

Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme a smícháme s rozehřátým máslem. Formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a obrácenou stranou lžící upěchujeme sušenkové drobky. Dáme alespoň na 30 minut chladit do lednice.

Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone s tvarohem, kokosovým krémem, cukrem a rumem umícháme do hladkého krému. Želatinu necháme nabobtnat asi ve 4 lžících vody (podle návodu), poté rozpustíme (nesmí projít varem) a vmícháme do krému. Nejdříve 2 lžíce krému vmícháme do želatiny a potom želatinu vmícháme do krému. Krém vlijeme na vychlazený korpus a povrch uhladíme stěrkou. Dáme ztuhnout do lednice.

Konzervu ananasu scedíme, šťávu zachytíme. Štávu doplníme vodou, abychom získali 500 ml tekutiny, vmícháme želé a povaříme (podle návodu). Kousky ananasu urovnáme na ztuhlý krém a polijeme mírně zchladlým želé. Celý dort necháme dostatečně vychladit.




Žádné komentáře:

Okomentovat