Dušené maso dělám na různé způsoby, u manžela asi ale vede guláš. Jako příloha nám chutnají kynuté knedlíky, rýže, brambory nebo chléb.
Přísady
- cca 900 g hovězího masa (např. kližka), nakrájené na kostky
- 3 cibule, nakrájené nadrobno
- olivový olej
- 1 stroužek česneku,
- sůl, pepř
- majoránka
- červená sladká paprika
- střídka z chleba na zahuštění (příp. solamyl rozmíchaný v troše vody)
Postup
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Okořeníme ho, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vodou (stačí jen tolik, aby maso nebylo zcela ponořené).
Po natlakování dusíme asi 40 minut.
Poté podle potřeby zahustíme střídkou z chleba nebo škrobem rozmíchaným v troše vody a povaříme.
Na obrázku vypadá ten guláš velice hezky. Rýže bude pro většinu lidí ke guláši asi zvláštní příloha, ale já osobně ji mám taky rád. Zvláště nějakou kvalitnější basmati nebo jasmínovou.
OdpovědětVymazat