Lahodné, vláčné muffiny s křupavou drobenkou ovoněné skořicí. Použila jsem domácí hruškový kompot, klidně jej ale vyměňte za zralé čerstvé hrušky nebo jablka.
Přísady
- 280 g hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1/4 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 80 g cukru
- 250 g kompotovaných hrušek (mohou být ale i čerstvé, případně jablka)
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 6 lžic slunečnicového oleje
Drobenka:
- 50 g hrubé mouky
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 35 g másla
- 25 g třtinového cukru
Postup
Připravíme si drobenku - buď prsty nebo v robotu se sekacím nožem. Dáme ji stranou.
Do větší mísy dáme mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl, cukr a vmícháme ovoce pokrájené na malé kousky.
V menší misce rozšleháme vejce s mlékem a olejem.
Do suchých přísad uděláme důlek a vlijeme tekutou hmotu. Opatrně promícháme, aby se všechny složky spojily, ale nemícháme příliš intenzivně a ne úplně dohladka.
Těsto naplníme lžící do muffinové formy, kterou jsme si předtím vyložili papírovými košíčky. Povrch každého muffiny posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut. Muffiny necháme ve formě 5 minut odpočinout a poté je vyjmeme na mřížku a necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat