Tip na rychlou večeři, pokud se vám nechce dělat s kynutým těstem. Stačí koupit balení pita chleba a do půlhodiny je večeře na stole. Obložení můžete obměňovat podle chuti nebo podle stavu ledničky.
Přísady
- 1 balení pita chleba, např. tmavý (je jich 6 ks v balení)
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžička oregana
- 1 lžička cukru
- 6 plátků co nejkvalitnější šunky
- 1,5 balení mozzarelly (měla jsem jen jedno balení, tak jsem přidala i kousek eidamu)
- čerstvá bazalka
Postup
Nejdříve si vyrobíme sugo - v hrnci povaříme sekaná rajčata s česnekem a oreganem, podle chuti osladíme. Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem.
Placky chleba si rozložíme na 2 plechy (můžeme je vyložit pečícím papírem) a lžící na ně natřeme rajčatové sugo (část suga zbyde, další den si můžete udělat např. těstoviny). Rozložíme na ně natrhané plátky šunky a sýra.
V předehřáté troubě na 200 stupňů zapečeme (cca 15 minut).
Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat