Na podmáslové housky už tady recept je, ale zkuste si udělat i tyto pizza rohlíčky. Je to skvělé pohoštění pro návštěvu nebo na cesty.
Přísady
- 270 ml podmáslí
- 60 ml vody
- 35 g másla (nebo sádla)
- 1 vrchovatá lžička soli
- necelá lžička cukru
- 530 g hladké mouky
- 26 g droždí, rozdrobeného (asi 2/3 kostky)
Náplň:
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1/2 lžičky oregana
- šunka
- tvrdý sýr
- 1 rozšlehané vejce na potření
Postup
Z podmáslí, vody, másla, soli, cukru, hladké mouky a droždí zaděláme
kynuté těsto, které necháme na teplém místě vykynout (nechávám si těsto
umíchat a vykynout v domácí pekárně).
Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 části, z každé vyválíme kolo a rádýlkem nařežeme na 12 dílků. Na každý dílek natřeme na kraj ochucený protlak, položíme kousek šunky a kousek sýra a zamotáme do rohlíčku.
Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli na plechu dokynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat