Mám pro vás variantu boloňské omáčky ve zdravější verzi od Jamieho Olivera. Je plná zeleniny a podává se s celozrnnými těstovinami. Nebojte se jich, zaručuji, že jejich odpůrci nic nepoznají a milovníci zdravého jídla si přijdou na své.
Přísady
- 1 pórek
- 1 řapík celeru
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 3 sterilované červené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- 8 snítek čerstvého tymiánu
- 700 g passaty (rajčatového pyré)
- sůl, pepř
Těstoviny a maso:
- 400 g celozrnných fusilli
- 2 až 3 kuřecí prsíčka, nakrájená na kostky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 3 plátky anglické slaniny, nakrájená na proužky (vynechala jsem)
- 1/2 čerstvé chilli papričky, nadrobno (vynechala jsem)
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- balzamikový ocet
- parmazán k podávání
Postup
V robotu nadrobno nasekáme zeleninu na omáčku a na olivovém oleji ji spolu s tymiánem, solí a pepřem smažíme za pravidelného promíchávání. Poté vmícháme passatu a necháme zvolna vařit. Omáčku osolíme a opepříme.
Kousky masa osmažíme na pánvi na oleji do zezlátnutí. Přidáme slaninu, chilli papričku, česnek, rozmarýn a bobkový list. Nakonec zakapeme balzamikovým octem.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a promícháme s omáčkou. Podáváme posypané masem a slaninou a nastrouhaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat