Přijela návštěva, která má ráda mexickou kuchyni. Rozhodla jsem se je pohostit plněnými tortillami. Recept měl úspěch, tak mu právem patří místo mezi našemi oblíbenými jídly.
Přísady
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky oregana
- 300 ml rajčatového pyré
- 1 konzerva červených fazolí, slitých
- 1 ledový salát, natrhaný na větší kusy
- rajčata, pokrájená na plátky
- 200 ml zakysané smetany
- 1 malý stroužek česneku, prolisovaný
- 8 pšeničných tortill (např. celozrnných)
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, opékáme ho a vařečkou oddělujeme na malé kousky. Okořeníme ho, zalijeme rajčatovým pyré a dusíme asi půl hodiny, aby omáčka zhoustla. Poté vmícháme fazole a ještě asi 10 minut povaříme.
Zakysanou smetanu smícháme s česnekem.
Tortilly dáme do mikrovlnky a při plném výkonu necháme asi půl minuty prohřát.
Tortilly plníme masem, přidáme ochucenou zakysanou smetanu, ledový salát a rajčata.
Žádné komentáře:
Okomentovat