Tenhle recept mě zaujal v březnovém Apetitu, ale musím přiznat, že jsme jedli lepší úpravy ryby. V původním receptu měl být halibut, možná by to s ním bylo chutnější.
Přísady
- 600 g filetu z halibuta, nakrájeného na 4 stejné porce (dala jsem tresku)
- sůl, pepř
- máslo
- brambory k podávání (nejlépe malé nové se slupkou)
- klínky citronu k podávání
Na pesto:
- 1 hrnek lístků hladkolisté petrželky
- 1/2 hrnku oštípaných koprových lístků
- 1/2 hrnku mandlí, opražených
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky strouhané citronové kůry (vynechala jsem)
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
V robotu promixujeme petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidáme olej, 1-2 lžíce vody, citronovou kůru a šťávu a rozmixujeme na hustší pesto.
Rybu osolíme, opepříme a na středním plameni opékáme na másle.
Podáváme s pestem, bramborami (které po uvaření smícháme s trochou pesta) a klínkami citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat