Rychlé a jednoduché jídlo s minimem surovin. Vařila jsem to z domácích bramborových gnocchi, které jsem měla v mrazáku. V nouzi ale můžete použít kupované.
Přísady
- cca 500 g uvařených gnocchi (použila jsem domácí)
- 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- olivový olej
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžička oregana
- sůl, pepř
- 1 lžička cukru
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- 1 větší rajčatový protlak
- 1 balení mozzarelly
- čerstvá bazalka k podávání
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, opékáme ho a vařečkou oddělujeme na malé kousky. Osolíme ho, opepříme a přidáme oregano. Až je maso opečené, přidáme česnek, sekaná rajčata a protlak. Chvilku povaříme a vmícháme uvařené gnocchi.
Směs dáme do zapékací mísy, poklademe plátky mozzarelly a při 200 stupních zapékáme asi 20 minut.
Podáváme posypané čerstvou bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat