Tahle bábovka se řadí mezi naše nejoblíbenější. Je vláčná a přitom dostatečně hutná a borůvky ji dodávají šťavnatost a kyselost. Recept je z Apetitu, ale snížila jsem si množství cukru skoro na polovinu.
Přísady
- 250 g másla, změklého
- 170 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 240 g řeckého jogurtu (příp. zakysané smetany)
- špetka soli
- 350 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 až 3 hrsti borůvek
- moučkový cukr na posypání
Postup
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme vejce jedno po druhém a poté střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a jogurt. Nakonec jemně vmícháme borůvky.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 165 stupňů asi hodinu (vyzkoušíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme asi 20 minut chladnout ve formě a poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat