Pokud vám zbyde červené víno a svařáku jste už přepití, vyzkoušejte tento lahodný dezert. Po těžkém obědě určitě přijde vhod.
Přísady
- 4 hrušky, oloupané, překrojené a vyjadřincované
- 400 ml červeného vína
- celá skořice
- 6 ks hřebíčku
- med nebo cukr podle chuti (cca 4 lžíce)
- 250 g měkkého tvarohu
- 190 g zakysané smetany
- skořicový cukr podle chuti (krupicový cukr + mletá skořice)
Postup
Víno dáme do kastrůlku, přidáme koření a osladíme ho. Vložíme hrušky a povaříme do změknutí. Necháme je vychladit.
Tvaroh smícháme se smetanou a skořicovým cukrem.
Půlky hrušek servírujeme se skořicovým krémem.
Žádné komentáře:
Okomentovat