Domácí pečivo ze špaldové mouky (nejen), bylinek a česneku. Motání je velmi jednoduché a přitom efektní.
Přísady
- 200 ml vody
- 1 zarovnaná lžička soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 120 g tvarohového sýra (např. lučina)
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g žitné chlebové mouky
- 70 g hladké mouky, příp. víc podle otřeby
- 3/4 kostky droždí
- 1 zarovnaná lžička cukru
Postup
V pekárně si necháme vypracovat kynuté těsto. Pokud nemáte pekárnu, nechte vzejít kvásek ve vlažné vodě a poté vypracujte ručně kynuté těsto.
Po vykynutí vyválíme na pomoučené pracovní ploše kruh o průměru asi 20 cm. Ostrým nožem ho rozdělíme na 4 části. Každý díl skroutíme do spirály a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
V troubě předehřáté na 240 stupňů pečeme asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších asi 10 minut.
Chleby necháme na mřížce vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat