Upečte si pro radost sobě nebo druhým mandlová srdce. Těsto je obohacené celozrnnou moukou, můžete ji ale nahradit klasickou bílou. Mandle nejsou pouze na posypání, ovoněný je i tvaroh, kam se přidává mandlový pudinkový prášek.
Přísady
- 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 100 g hladké mouky
- 100 g bílého jogurtu
- 50 g másla
- 1/2 vejce nebo 1 bílek
- 4 polévkové lžíce cukru (např. třtinového)
Náplň:
- meruňkový kompot, okapaný
- 250 g měkkého tvarohu
- cca 2 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
- 1/2 balíčku mandlového pudinkového prášku
- plátky mandlí na posypání
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto - je krásně tvárné. Necháme ho stranou a připravíme si tvarohovou náplň (smícháme tvaroh, cukr a pudinkový prášek).
Těsto rozválíme na plát asi 0,5cm silný (vyválela jsem ho tenčí, tak jsem dávala na sebe vždy 2 vykrájená srdce a prsty zmáčkla) a vykrájíme pomocí vykrajovátka srdce. Na každé dáme lžičkou náplň, přidáme meruňky a posypeme mandlemi.
Pečeme přibližně 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat