Recept na tohle skvělé lehké jídlo jsem našla v březnovém Apetitu. Příprava je velmi rychlá, mezitím, co se losos peče v troubě, stihnete udělat luštěninový teplý salát.
Přísady (pro 2 osoby)
- 2 filety z lososa bez kůže
- sůl, pepř
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička tekutého medu
- 1 lžíce oleje
- 3 jarní cibulky, mnakrájené na kolečka (místo nich jsem dala šalotky)
- 160 g červené řepy, nakrájené na kostičky (použila jsem domácí zavařenou, slitou)
- 200 g vařené drobné zelené čočky puy (dala jsem konzervovanou Bonduelle)
- 10 bazalkových lístků
- 2 velké hrsti rukoly
Postup
V misce prošleháme hořčici, med a citronovou šťávu. Filety osolíme, opepříme, položíme do zapékací misky a potřeme je svrchu marinádou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů asi na 15 minut.
Mezitím si na pánvi na oleji opečeme jarní cibulku, přidáme řepu a čočku. Společně vše prohřejeme. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku a rukolu.
Teplý čočkový salát podáváme s lososem.
Žádné komentáře:
Okomentovat