Tohle pohoštění si udělejte, až seženete zralá, voňavá rajčata. Skvělým doplňkem je bruschetta potřená česnekem, určitě si pochutnáte.
Přísady
- 200 g ricotty
- 100 g krémového sýra (např. lučina, philadelphia)
- pažitka, nakrájená nadrobno
- sůl, pepř
Rajčata:
- 220 g zralých třešňových rajčátek
- 1/2 lžíce vinného octa
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- 1/2 lžíce olivového oleje
- sůl
- lístky bazalky
Bruschetta:
- 1/2 velké bagety, nakrájena na tenké krajíčky
- olivový olej
- 1 až 2 stroužky česneku
Postup
Ricottu a sýr vymícháme spolu s pažitkou, solí aa pepřem. Směs dáme do mělké mísy nebo na hlubší talíř a uprostřed uděláme důlek pro rajčata.
Rukama v míse rozmačkáme rajčata (můžeme je předem překrájet na menší kusy), aby pořádně pustila šťávu. Šťávu slijeme a do rajčat přidáme ocet, cukr, olej a sůl.
Krajíčky bagety vyskládáme na pečící papír a pokapeme olejem. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme asi 10 až 15 minut, dokud nebude křupavá. Česnek rozkrojíme a potřeme každý plátek bagety.
Rajčata naneseme na dip, pokapeme trochou olivového oleje, posypeme bazalkou a podáváme s bruschettou.
Žádné komentáře:
Okomentovat