Recept je z aktuálního magazínu Albert. Vepřové řízky jsem vyměnila za krůtí a jako přílohu podávala bramborovou kaši.
Přísady
- 6 krůtích nebo vepřových řízků
- sůl
- olivový olej
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké klínky
- 6 plátků slaniny, nakrájených na kostičky
- 3 stroužky česneku, podrcené
- 60 ml vína
- 1 lžíce vinného octa
- 2x 400 g konzerva sekaných rajčat
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce třtinového cukru
- špetka skořice
- sůl, pepř
- černé olivy bez pecek
- 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
Postup
Maso jemně naklepeme, osolíme a na oleji opečeme z obou stran, aby zezlátly. Maso naskládáme do pekáčku.
Do pánve přidáme cibuli, slaninu a opékáme pár minut, přidáme i česnek a po chvilce vlijeme víno a ocet. Necháme chvilku vařit, aby se tekutina zredukovala na polovinu. Přidáme rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici a osolíme, příp. opepříme. Přivedeme k varu.
Omáčkou přelijeme řízky v pekáči a pečeme asi půl až třičtvrtě hodiny, až maso změkne. Přidáme olivy a necháme krátce prohřát. Nakonec posypeme petrželkou.
Podáváme s polentou, bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat