Vláčné pečivo s polovičním množství tmavé žitné mouky. Do těsta jsem přimíchala kromě kmínu i slunečnicová semínka.
Přísady
- 270 ml vody
- 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 zarovnané lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 300 g tmavé žitné chlebové mouky
- 300 g hladké mouky
- 1/2 sáčku instantního droždí
- hrst slunečnicových semínek
Postup
Vypracujeme kynuté těsto. Do pekárny dáme nejdříve tekuté, tedy vodu, jogurt, olej, ocet, poté přisypeme sůl a
mouku a nakonec dáme kmín a droždí. Zapneme program těsto. Při zvukovém signálu přisypeme slunečnicová semínka.
Vykynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučněnou plochu, trošku ho prohněteme a rozdělíme na osm částí. Z každé pak uhněteme váleček. Dalamánky dáváme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je ještě pod utěrkou dokynout.
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Vykynuté housky pomažeme vodou a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme dozlatova asi 20 až 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat