Klasika všech klasik. Červená omáčka na těstoviny se vaří určitě ve všech domácnostech. Já dělávám několik variant, tahle je se šunkou.
Přísady
- 1 balíček špaget
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 1 plechovka kvalitního rajčatového protlaku
- 1 malá cibule
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- 100 g šunky od kosti
- parmazán
- bazalka
Postup
Uvaříme si těstoviny v dostatečném množství osolené vody.
Mezitím připravíme omáčku. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme šunku, zalijeme rajčaty a protlakem. Solit nemusíme, šunka je slaná. Podle potřeby zředíme vodou, ve které se vaří špagety. Ke konci prolisujeme česnek.
Na talířích sypeme parmezánem a zdobíme bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat