Pokud si budete chtít višňový chlebíček upéct, ale nemáte formu na biskupský chlebíček, neváhejte použít formu na bábovku.
Přísady
- 1 malá sklenice kompotovaných višní, slitých, šťáva uschovaná
- 4 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 150 ml oleje
- 150 ml šťávy z kompotu
- 400 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Postup
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, zašleháme olej a vmícháme šťávu z kompotu a mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.
Třetinu těsta rozetřeme do chlebíčkové formy, kterou jsme si vymazali a vysypali. Na těsto rozložíme polovinu višní, na ně dáme druhou třetinu těsta, posypeme zbytkem třešní a nakonec rozetřeme zbylou třetinou těsta.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 (horkovzduch) asi 45 až 50 minut (vyzkoušíme špejlí).
Žádné komentáře:
Okomentovat