19/05/2015

Celozrnné bagety z bramborové kaše


Podobný recept už tu mám, ale tenhle je z větší části braborové kaše a s celozrnnou moukou. Vytvarovat bagety (nebo spíše něco jako veky) je jednodušší, než se motat s houskami.

Přísady

  • 180 ml mléka
  • 250 g bramborové kaše 
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje
  • 160 g celozrnné pšeničné mouky
  • 380 g hladké mouky (+ další podle hustoty těsta)
  • 2 lžičky droždí

Postup

V pekárně si necháme vypracovat a vykynout těsto (nejdříve dáme tekuté a poté sypké přísady).
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vytvarujeme podlouhé veky/bagety. Dáváme je na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme ještě asi půl hodiny dokynout.
Vykynuté třikrát nařízneme ostrým nožem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 až 30 minut.
 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat