Večeře co dům dal byla tak povedená, že si musím zaznamenat recept. Čočka je výborná sama o sobě, ale skvělým doplňkem je chřest a vajíčko. Pokud chcete, můžete jídlo doplnit pečivem, nejlépe domácím.
Přísady
- 1 hrnek loupané půlené červené čočky
- 2 rajčata, nakrájená na malé kousky
- sůl
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- velká hrst čerstvého baby špenátu, pokrájeného
- červený vinný ocet
- svazek zeleného chřestu, bez dřevnatých konců
- olivový olej
- 4 vejce, uvařená natvrdo
- chléb k podávání (např. domácí kváskový)
Postup
Hodinu předem si namočíme čočku do studené vody.
Většinu vody z čočky slijeme, čočku dáme do hrnce a přilijeme 1 hrnek vody. Vaříme asi 5 minut, až je čočka skoro hotová. Přidáme rajčata a ještě chvilku povaříme. Nakonec vmícháme česnek, špenát, osolíme a podle chuti přilijeme ocet. Vaříme už jen asi minutu.
Mezitím na suchou pánev dáme chřest a asi 5 minut ho opékáme. Poté zakápneme olejem a za občasného míchání opečeme, až je na skus.
Čočku podáváme s opečeným chřestem, vařeným vajíčkem a pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat