Máte rádi pribináčky a jemu podobné dezerty? Jsou ale zbytečně přeslazené a dost tučné. Zkuste dětem (nebo sobě) nabídnout domácí variantu, kterou si osladíte podle vaší chuti.
Přísady
- 500 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku (nejlépe s pravou vanilkou)
- 2 až 4 lžíce cukru (podle chuti)
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanička polotučného tvarohu
Postup
V části mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka dáme vařit, přidáme rozmíchaný pudink a chvilku povaříme. Hrnec postavíme do studené vody a za občasného míchání necháme zchladnout.
Do zchladlého pudinku vmícháme zakysanou smetanu a tvaroh a pořádně promícháme. Lžící rozdělíme do pohárů a před podáváním necháme dobře vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat