Zbyla vám doma bramborová kaše? Proměňte ji ve vláčné domácí housky. Přidaný je i bílý jogurt, takže tyto housky jsou výborné i druhý den.
Přísady
- 140 ml mléka
- 200 g bílého jogurtu
- 100 g bramborové kaše
- 2 zarovnané lžičky soli
- 3 lžíce másla nebo oleje
- 160 g tmavé pšeničné chlebové mouky
- 280 g hladké mouky (+ další podle hustoty těsta)
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžičky droždí
- rozšlehané vajíčko na potření
Postup
V pekárně si necháme vypracovat a vykynout těsto (nejdříve dáme tekuté a poté sypké přísady).
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme housku ze 3 pramenů. Housky dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme ještě asi půl hodiny dokynout.
Vykynuté housky potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 až 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat