Dezerty s tvarohem máme velmi rádi, takže cheesecake patří mezi ně. Z červnového Apetitu jsem hned musela vyzkoušet cheesecake s jahodovým pyré. Jako vždy jsem ubrala hodně cukru a náplň trochu odlehčila.
Přísady
- 150 g sušenek, rozdrcených
- 3 lžíce másla, rozpuštěného
Náplň:
- 400 g ricotty
- 200 g mascarpone
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 3 vejce
- 120 g cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
Jahody:
- 250 g jahod
- 50 g cukru
Postup
Sušenky smícháme s máslem, dáme do formy a rukou nebo pomocí skleničky upěchujeme na dno dortové formy o průměru 23 cm (dno můžeme vyložit pečícím papírem).
Korpus pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 10 minut a poté necháme trochu zchladnout.
Jahody pokrájíme a smícháme s cukrem. Necháme chvíli ležet, jahody pustí šťávu a poté je rozmixujeme na pyré.
V míse smícháme ricottu, mascarpone, tvaroh a cukr a vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme vejce a vanilkový extrakt.
Asi třetinu sýrové směsi nalijeme na předpečený korpus. Na to poklademe polovinu jahodového pyré a můžeme promíchat, aby vznikl mramor. Na jahody nalijeme opatrně i zbytek sýrové směsi, uhladíme a lžičkou nkapeme jahodové pyré. Špejlí protáhneme tečky jedním směrem dokola, aby vznikly srdíčka.
Formu dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme cca 60-70 minut. Náplň by měla být pevná a při zatřesení se lehce chvět.
Necháme zcela vychladnout a dáme do lednice,i deálně přes noc.
Asi třetinu sýrové směsi nalijeme na předpečený korpus. Na to poklademe polovinu jahodového pyré a můžeme promíchat, aby vznikl mramor. Na jahody nalijeme opatrně i zbytek sýrové směsi, uhladíme a lžičkou nkapeme jahodové pyré. Špejlí protáhneme tečky jedním směrem dokola, aby vznikly srdíčka.
Formu dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme cca 60-70 minut. Náplň by měla být pevná a při zatřesení se lehce chvět.
Necháme zcela vychladnout a dáme do lednice,i deálně přes noc.
Žádné komentáře:
Okomentovat