Pokud chcete bábovku nadýchanou, volte radši recept na třenou bábovku. Tahle jogurtová je hutnější, ale přesto dobrá.
Přísady
- 4 vejce
- 130 g cukru
- 90 ml oleje
- 400 g bílého jogurtu
- 420 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- příp. kakao a lžíce rumu
Postup
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a ještě chvíli šleháme. Vmícháme jogurt a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a citronovou kůrou.
Pokud chceme bábovku mramorovou, do části těsta vmícháme kakao a rum.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a v předehřáté troubě na 160 stupňů pečeme asi hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat