Pokud nemáte speciální nádobu na tažín, nezoufejte. Tento skvělý pokrm si připravíte i v litinovém kastrolu nebo obyčejné pánvi. Nebojte se rozinek, hezky pokrm dosladí a vyváží tak kyselost rajčat. Nejvhodnější přílohou je kuskus, skvělá je ale i rýže.
Přísady
- 600 až 800 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na větší kousky
- 1 lžíce chilli pasty harissa (vynechala jsem)
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 300 až 400 ml kuřecího vývaru
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 100 g rozinek
- sůl, pepř
- 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- kuskus nebo rýže k podávání
- lístky máty (dala jsem petrželku)
Postup
Maso osolíme a promícháme s harissou, zakryjeme a necháme v chladu marinovat asi půl hodiny.
Na oleji opečeme maso dozlatova, přidáme cibuli a opékáme dosklovita. Vmícháme koření, zamícháme a přidáme vývar, rajčata a rozinky. Osolíme a opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a pod pokličkou dusíme 45 minut.
Přidáme cizrnu a odklopené vaříme ještě asi 15 minut do zhoustnutí.
Podáváme s kuskusem (nebo rýží) a lístky máty (nebo petrželky).
Žádné komentáře:
Okomentovat