Recept je z loňského lednového Apetitu. K lososovi se podává neobvyklá příloha, v původním receptu je pouze pastinák s pórkem, ale já jsem k tomu přidala ještě brambory.
Přísady
- 4x 150 g filet z lososa
- šťáva z citronu
- sůl, pepř
- čerstvé tymiánové lístky
- 600 g pastináku, oloupaného a pokrájeného
- 2 brambory, oloupané a nakrájené na kousky
- 4 lžíce lučiny nebo žervé
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 menší pórky, nakrájené na tenká kolečka
Postup
Lososa dáme zapékací nádoby, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů 15 až 20 minut.
Ve vroucí osolené vodě vaříme pastinák s bramborem doměkka. Slijeme a rozšťoucháme se sýrem.
V pánvi na oleji opečeme pórek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vmícháme ho do kaše, podle chuti osolíme a opepříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat