Po delší době jsem vařila podle kuchařky 15 minut v kuchyni od Jamieho Olivera. V původním receptu jsou houby, ty jsem ale vynechala. Jako přílohu Jamie podává ogrilované plátky polenty, my jsme ale měli šťouchané brambory.
Přísady
- 250 g zralých rajčat na větvičce
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- hrst lístků bazalky
- sůl
- chilli paprička (vynechala jsem)
Kuře:
- 4 plátky pancetty nebo slaniny
- 3 kuřecí prsíčka
- sůl, pepř
- čerstvý rozmarýn
- 30 g strouhaného parmazánu
- 300 g zeleného chřestu
- 200 g baby špenátu
Postup
Račata rozmixujeme spolu s česnekem a bazalkou. Omáčku vlijeme do hrnce nebo pánve a za občasného promíchávání 8 minut vaříme.
Na kusu pečícím papíru promícháme kuře se solí, pepřem, lístky rozmarýnu a parmazánem. Papír přeložíme a přes něj maso naklepeme.
Na pánvi osmažíme slaninu, vyjmeme ji a do výpeku dáme kuře a opékáme z obou stran dozlatova. Do pánve přidáme chřest a opékáme ho. Když je kuře propečené, vyndáme ho na prkýnko a pokrájíme ho na proužky.
Do uvolněné pánve po masu a chřestu vhodíme listy špenátu, osolíme a necháme krátce zavadnout.
Na servírovací talíř dáme omáčku, na ní rozložíme špenát, chřest, proužky masa a slaninu. Podáváme s opečenou polentou nebo šťouchanými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat