Přísady
- balíček těstovin fettuccine nebo tagliatelle
- 2 až 4 kuřecí prsa nebo 1 krůtí prso (záleží na velikosti a také na tom, jak moc masitý pokrm chcete mít), nakrájené na malé kousky
- 2 plechovky loupaných rajčat, nakrájené na kousky
- 60 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na proužky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 100 ml portského vína
- olivový olej
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 1 malý svazek čerstvé šalvěje
- sůl, pepř
- parmazán
Postup
Na oleji orestujeme pancettu, cibuli, česnek, šalvěj a rozmarýn. Přidáme kuřecí maso a také osmahneme. Směs podlijeme portským vínem, zamícháme a necháme, dokud se tekutina neodpaří. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme zhruba 20 minut.
Mezitím si klasickým způsobem uvaříme fettuccine al dente. Scedíme, přihodíme do omáčky a jemně promícháme.
Podáváme posypané parmazánem.
Mezitím si klasickým způsobem uvaříme fettuccine al dente. Scedíme, přihodíme do omáčky a jemně promícháme.
Podáváme posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat