Rychlovka z květnového Apetitu. Nemám ale ráda mátu, tak jsem těstoviny vařila bez ní. I tak to bylo moc dobré.
Přísady
- 400 g krátkých těstovin
- mořská sůl
- 400 g mraženého hrášku, povoleného
- 1/2 svazku máty (vynechala jsem)
- 50 g strouhaného parmazánu
- 100 g creme fraiche nebo zakysané smetany
- 175 g plátků šunky, na nudličky
Postup
Na pesto si rozmixujeme polovinu hrášku s mátou, polovinou parmazánu a zakysanou smetanou. Můžeme ho příp. naředit 2 lžícemi vody z vaření těstovin.
Ve vroucí vodě vaříme těstoviny,
asi minutu před koncem přisypeme polovinu hrášku. Scedíme (trochu vody
si uchováme stranou) a vrátíme zpět do hrnce.
Těstoviny
smícháme s připraveným pestem, přidáme šunku a zbylý parmazán a pokud
je třeba, přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny.
Podáváme posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat