To je tak, když máte malé dítě a chcete si zjednodušit oběd :-) Po uvaření naberete a po zchladnutí může malý strávník hned sám jíst. Odpadá krájení masa na menší kousky, dětem se tahle konzistence dobře nabírá na lžičku. Jako přílohu doporučuji rýži nebo kolínka.
Přísady
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej
- sůl
- hladká mouka na zaprášení
- 800 ml rajčatového pyré
- 1 velký rajčatový protlak
- 3 bobkové listy
- pár kuliček nového koření
- příp. pár kuliček černého pepře
- 1/4 lžičky mleté skořice
- cca 2 lžíce krupicového cukru nebo podle chuti
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a vařečkou oddělujeme na malé kousky. Po opečení maso osolíme a zaprášíme moukou. Krátce zamícháme a vlijeme rajčatové pyré, přidáme rajčatový protlak a podle potřeby naředíme vodou. Přidáme koření a za občasného promíchání vaříme asi půl až třičtvrtě hodiny. Nakonec podle chuti dosladíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
dneska jsme měli k obědu, bylo to výborný, s manželem jsme si pošmákli :)..máte tu moc pěkné recepty a fotky, ráda se sem chodím kochat :)
OdpovědětVymazatDoufám, že se mi podaří i do budoucna trefit se Vám i manželovi do chuti a pochutnáte si na nových receptech :-)
VymazatDobrou chuť!
Zuzka
určitě, máte tu moc zajímavé a dobré recepty, na pár dalších se chystám :)..tato rajská nám tak chutnala, že jí dneska budu dělat zas :), a už jí asi jinak dělat nebudu, s patláním kuliček je konec :-D..mějte se pěkně Zuzko!
VymazatJsem ráda, že se recepty líbí a budu se těšit, co dalšího uvaříte nebo upečete :-) Rajská je u nás velmi oblíbená na různé způsoby, skvělá byla s masovými kuličkami nebo s kousky hovězího masa. Recepty časem určitě dodám, tak potom budete moct vyzkoušet další varianty :-)
VymazatTaky se mějte krásně!
Krásné stránky, vše skvěle popsáno, moje nová inspirace! Děkuji! Jitka
OdpovědětVymazatAhoj Jitko,
Vymazatděkuji za komentář, těší mě, že se recepty líbí a budou inspirovat :-)
Zuzka