29/06/2015
28/06/2015
19/06/2015
18/06/2015
17/06/2015
16/06/2015
13/06/2015
12/06/2015
11/06/2015
10/06/2015
09/06/2015
Rebarborové řezy podle Dity P.
Druhý recept z nové kuchařky Deník Dity P. a opět sladký :-) Ještě stále je k dostání rebarbora, tak jsem v obchodě neváhala a dva stonky koupila. K tomu vaničku jahod a rebarborové řezy jsou na světě. Díky ovesným vločkám chutnají trochu jako müsli. Je moc dobré doplnit řezy lžící zakysané smetany.
08/06/2015
06/06/2015
05/06/2015
Galettes s rebarborou a jahodami
Sezóna rebarbory je jen krátkou část v roce a letos už pomalu končí. Jestli ji ještě seženete, určitě si upečte tuhle dobrotu (recept mám z blogu www.pradobroty.cz). Rebarbora je velmi zdravá, obsahuje obrovské množství vápníku, draslíku a vitamínů a především málo kalorií. Jeden šálek rebarbory má tolik vápníku jako šálek mléka.
04/06/2015
03/06/2015
Pavlova s jahodami
Sněhových dezertů jsem se vždy bála. V jahodovém červnovém Apetitu na mě z titulní obálky vykoukla nádherná třípatrová pavlova s jahodami, takže jsem se rozhodla, že se do ní pustím. Využila jsem mého nového robota, který mi krásně našlehal bílky a následně šlehačku. Jednu nevýhodu tenhle dezert má - nelze ho úhledně naporcovat, tak pokud budete něco podobného chystat pro návštěvu, doporučuji udělat spíše menší dezerty, aby měl každý svoji porci.