Osvěžující dezert, který musí chutnat každému. Pokud neseženete mascarpone, nahraďte jej tučným vaničkovým tvarohem. Dezertní víno je možné nahradit rumem nebo mandlovým či kávovým likérem.
Přísady
- cca 250 g piškotů, např. cukrářských
- sladké dezertní víno
- 300 g mascarpone
- 290 ml smetany ke šlehání
- třtinový cukr dle chuti
- cca 400 g čerstvých jahod
- lístky máty na ozdobu
Postup
Piškoty pokapeme dezertním vínem. Mascarpone rozmícháme s cukrem, smetanu ušleháme dotuha a obojí zlehka promícháme.
Dvě třtiny jahod rozmačkáme nebo rozmixujeme, zbytek nakrájíme na plátky.
Na dno větší misky nebo jednotlivých pohárů dáme polovinu piškotů, na ně polovinu smetanové směsi a polovinu rozmačkaných jahod. Postup znovu opakujeme - piškoty, krém, jahodové pyré. Navrch položíme plátky jahod a dozdobíme lístky máty.
Necháme dobře vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat