Drobenkové koláče patří mezi oblíbené skoro u všech. Tento má v těstě jogurt, můžete ho ale vyměnit za zakysanou smetanu. Pekla jsem ho s meruňkami a na část jsem dala blumy. Výborné jsou i švestky nebo borůvky.
Přísady
- 200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 70 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 5 lžic rozpuštěného másla
- 180 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- cca 1 kg meruněk
Na drobenku:
- 80 g hrubé mouky
- 40 g cukru
- 50 g másla
- špetka skořice
Postup
V míse umícháme hladké těsto, které rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku o rozměrech 20 x 30 cm (případně ho můžeme vyložit pečícím papírem).
Na těsto rozložíme pokrájené ovoce řezem nahoru.
V misce rukama promícháme máslo, cukr a mouku na drobenku. Nasypeme ji na ovoce.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat