Určitě vyzkoušejte tuhle variantu na známé boloňské ragú. Je jemnější díky telecímu masu, bílému vínu a smetaně. Vynechala jsem houby, které nemám moc ráda, klidně si je ale přidejte.
Přísady
- 10 g sušených hříbků, namočených v horké vodě (vynechala jsem)
- 2 menší mrkve
- 2 řapíky celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- 400 g mletého telecího masa
- sůl, pepř
- 1 lžička hladké mouky
- 150 ml bílého vína
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 150 ml hovězího vývaru nebo vody
- 100 ml smetany ke šlehání
- balíček penne
- strouhaný parmazán k podávání
Postup
Mrkev, celer, cibuli a česnek nasekáme nadrobno - nejlépe v robotu. Na oleji opékáme asi 3 minuty, až změkonu. Přidáme maso a až se opeče, osolíme a opepříme, poprášíme moukou a zarestujeme ji.
Přilijeme víno a jakmile se odpaří, vmícháme rajčatový protlak, slité hříbky a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme půl až třičtvrtě hodiny, občas promícháme.
Chvíli před koncem vmícháme smetanu.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme je a promícháme s omáčkou.
Před podáváním posypeme parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat