Rýžovou kaši mám ráda, takže bylo jasné, že z Deníku Dity P. vyzkouším tu s malinovým džemem, který jsem udělala z mražených malin. Jako vždy jsem ubrala cukr.
Přísady
- 150 g rýže
- 250 ml mléka
- 50 g krupicového cukru (dala jsem 1 vanilkový)
- špetka soli
- semínka z 1/2 vanilkového lusku
- 1 vejce, prošlehané
- 1 lžíce másla
Na malinový džem:
- 300 g malin
- 100 g krupicového cukru (dala jsem 80 g a příště ještě uberu)
- 1/2 lžíce citronové šťávy
Postup
Rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu. K uvařené rýži přidáme 200 ml mléka, cukr, sůl a vanilku. Vaříme 15-20 minut, až je kaše hustá a krémová. Vmícháme zbývajících 50 ml mléka a vejce a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Po vypnutí vmícháme máslo.
Zatímco se vaří rýže, svaříme maliny s cukrem a citronovou šťávou, až vznikne hustý džem.
Kaši rozdělíme do skleniček spolu s malinovým džemem.
Žádné komentáře:
Okomentovat