Rychlé jídlo z červnového Apetitu. Receptů na těstoviny není nikdy dost, tak jsem ráda, když nějaký nový objevím.
Přísady
- 400 g penne
- sůl
- 140 g klobásy chorizo, nakrájené na kostky
- 180 g baby špenátu
- 2 stroužky česneku, drcené
- 250 g ricotty
- několik lžic mléka
- 25 g strouhané parmazánu na zapečení
Postup
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě.
V pánvi opečeme chorizo dokřupava, přidáme špenát a česnek, osolíme a chvilku mícháme, až špenát zavadne.
Těstoviny slijeme, do hrnce dáme ricottu a mléko a rozmícháme, přidáme těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily a chorizo se špenátem z pánve. Promícháme, dáme do zapékací mísy a posypeme parmazánem.
Zapečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 15 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat