Opět jsem si vybrala recept z kuchařky Lídlu od Romana Pauluse. Zapečené tortilly jsou výborné k obědu i k večeři, pálivost si každý upraví podle své chuti.
Přísady
- olivový olej
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 5 stroužků česneku, nakrájené na plátky
- 100 g kořenové zeleniny (mrkev a celer), nakrájené na malé kostičky
- pálivá paprička podle chuti
- 200 g mletého vepřového masa (dala jsem hovězí)
- 3 bobkové listy
- špetka oregana
- sůl, pepř
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- 1 konzerva fazolí, slitých
- 50 g kukuřice (dala jsem mraženou)
- 4 tortilly
- 200 g ementálu, nastrouhaného
- salát k podávání
Postup
Na oleji osmahneme cibuli, po chvíli přidáme česnek a kořenovou zeleninu, příp. pálivou papričku. Když zelenina trošku změkne, přidáme maso a dál restujeme. Ochutíme bobkovým listem, oreganem, solí a pepřem. Přilijeme rajčata a dusíme, až se většina tekutiny odpaří. Vmícháme fazole a kukuřici a přohřejeme.
Tortilly krátce opečeme na suché pánvi a všechny postupně naplníme většinou ragú. Tortilly srolujeme (můžeme je překrojit) a vložíme těsně vedle sebe do pekáče. Zbytek ragú rozetřeme na povrch a celé to zasypeme sýrem.
Zapečeme v rozpálené troubě pod grilem (210 stupňů) asi 10 až 15 minut.
Podáváme se salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat