Po delší době jsme vyzkoušeli další menu z kuchařky Jamieho Olivera 30 minut v kuchyni. Je to ideální jídlo do letních měsíců, protože je lehké a osvěžující díky salátům.
Přísady
- 1 velká brokolice
- 30 g konzervovaných ančoviček (dala jsem o trochu méně)
- vrchovatá lžíce kaparů
- malá sušená chilli paprička (vynechala jsem)
- 3 stroužky česneku
- několik snítek čerstvého tymiánu
- balíček těstovin - mušliček
- sůl
Cuketový salát:
- 3 snítky čerstvé máty
- 1/2 červené chilli papričky (dala jsem sušenou)
- 1 citron
- 200 g různě barevných baby cuket
- 125 g kuliček mozzarelly
- olivový olej
- sůl
Melounový salát:
- svazek čerstvé bazalky
- 1/2 citronu
- sůl
- olivový olej
- 230 g prosciutta
- 1 cantaloup meloun (ananasový)
- balsamikový ocet
Postup
Z brokolice odkrojíme růžičky a dáme je stranou. Hezkou část stonku překrájíme a dáme do mixéru spolu s ančovičkami, trochou oleje, kapary, chilli papričkou a česnekem. Umixujeme na pastu a dáme ji do pánvičky s vodou (polovina hrnečku) povařit.
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě a po chvíli přidáme růžičky brokolice. Když je obojí hotové, slijeme vodu a část jí odchytíme do hrnečku. Těstoviny s brokolicí promícháme s povařenou pastou, přidáme parmazán (část si necháme na závěrečné posypání) a promícháme.
Když se těstoviny vaří, připravíme si saláty.
Mátu nasekáme s chilli papričkou, přidáme citronovou šťávu z 1/2 citronu a 3 lžíce olivového oleje, přidáme špetku soli a promícháme s cuketou, kterou jsme nakrájeli pomocí škrabky na tenké proužky. Na salát dáme slité kuličky mozzarelly.
Lístky bazalky utlučeme v hmoždíři spolu se špetkou soli, 2 lžícemi olivového oleje a šťávou z citronu. Na talíř rozložíme plátky prosciutta. Z melounu vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme nebo vybereme lžící nebo vykrajovátkem a přidáme k prosciuttu. Zakápneme balzamikem, posypeme lístkami bazalky a přidáme bazalkovou pastu.
Žádné komentáře:
Okomentovat