Recept je z červencového Apetitu, uvádím ho ale v mojí úpravě. V původním receptu bylo dvojnásobné množství drobenky, polovina byla namačkána na na dně formy, na kterou pak přišlo těsto, višně a poté zbytek drobenky. Podmáslí v těstě jsem vyměnila za bílý jogurt, ubrala cukr, semolinu nahradila polohrubou moukou a višně nahradila třešněmi.
Přísady
- 100 g másla, změklého
- 60 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 130 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva (1/2 sáčku)
- 80 g polohrubé mouky
- 200 g bílého jogurtu
- vypeckované třešně (příp. višně)
Na drobenku:
- 75 g piškotů
- 75 g másla, rozpuštěného
- 10 g cukru
- 1,5 lžíce kakaa
Postup
Piškoty rozdrtíme v robotu nebo válečkem a promícháme s máslem, cukrem a kakaem. Dáme do lednice chladit.
Prošleháme máslo s vejci a cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a jogurt.
Do formy o průměru 28 cm vyložené pečícím papírem rozetřeme těsto, pokryjeme ho višněmi a povrch posypeme drobenkou.
Pečeme zhruba půl hodiny v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat