Je léto a začíná úroda domácí zeleniny, kterou máme velmi rádi. Pokud se přidají kostky masa (ať už krůtího nebo kuřecího), je úspěch zaručen. Různé masové směsi jsou u nás oblíbené, skvěle se k nim hodí rýže, která je Vojtovo nejoblíbenější příloha.
Přísady
- 500 g krůtích prsou, nakrájené na kostky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej
- sůl, pepř
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 větvička rozmarýnu
- snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
- 2 červené papriky, nakrájené na kousky
- 1 kedlubna, nakrájená na kousky
- hrst cherry rajčátek, překrájené na čtvrtky
- 1 lžíce škrobu rozmíchaného v troše vody na zahuštění
- rýže k podávání
Postup
Maso osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Přidáme koření, zamícháme a poté vsypeme všechnu zeleninu. Když jí krátce orestujeme, zalijeme vše vodou (cca 1 a půl hrnečku) a pod pokličkou dusíme do změknutí masa i zeleniny (cca půl hodiny).
Na závěr zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a krátce provaříme.
Podáváme s rýží.
Zuzi, moc děkuju za recept! Ne všechnu vypsanou zeleninu jsem měla doma a tak jsem použila jen mrkev, cibuli a rajčata a přidala porek, jinak vše stejný a je to moc dobré!
OdpovědětVymazatAkorát kořenovou zeleninu osmahnu na pávni ještě před cibulí, je pak křupavější a rychleji hotová:o)
Jé, Marcel, moc děkuji za komentář :-) Jsem ráda, že jste si pochutnali, já jsem o víkendu dělala tvůj nepečený borůvkový dort na Davídkovo oslavu a všem moc chutnalo, takže díky!
VymazatMěj se hezky.
Zuzka