Recept je od šikovné Štěpánky z www.tastylife.cz. Se šalvějí jsem vařila dnes poprvé, je to chutná, aromatická bylina. Neměla by se používat často, protože má ve větším množství omamné účinky. Nedoporučuje se těhotným ženám a i při kojení, protože zastavuje laktaci.
Přísady
- 600 g krůtích prsou, nakrájených na větší kostky
- olivový olej
- 1 palička česneku, neoloupaná a přepůlená horizontálně
- 150 g cherry rajčátek
- kůra z 1/2 citronu (vynechala jsem)
- 2 stonky šalvěje
- 200 ml suchého bílého vína
- 500 ml kuřecího vývaru (dala jsem cca 180 ml)
- sůl, pepř
- kousek másla
Postup
Maso osolíme a lehce opepříme. Na oleji ho osmaheneme ze všech stran dozlatova. Přidáme česnek, rajčata, citronovou kůru, šalvěj a restujeme, dokud rajčata nepustí šťávu. Poté podlijeme vínem a povaříme, až se většina odpaří. Přilijeme kuřecí vývar, přikryme pokličkou a pomalu dusíme cca 1 hodinu, než bude maso měkké.
Průběžně podléváme vodou nebo vývarem, aby třetina masa byla stále ponořená v tekutině.
Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu přecedíme přes síto, vhodíme do ní oříšek másla a povaříme ještě zhruba 10-15 minut. Šťáva by měla postupně houstnout.
Podáváme s rýží.
Průběžně podléváme vodou nebo vývarem, aby třetina masa byla stále ponořená v tekutině.
Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu přecedíme přes síto, vhodíme do ní oříšek másla a povaříme ještě zhruba 10-15 minut. Šťáva by měla postupně houstnout.
Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat