Ze srpnového Apetitu jsem jako první vybrala tento italský recept. Jak je mým zvykem, trochu jsem ho upravila: kuřecí paličky jsem stáhla z kůže a do omáčky přidala navíc mrkev. S Vojtou jsme jídlo měli s pečivem, Davídek s bramborami a obojí bylo výborné.
Přísady
- 6 kuřecích paliček (stáhla jsem je z kůže)
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky semen fenyklu (příp. lze vynechat)
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 plátky pancetty nebo jiné slaniny, nakrájené na nudličky nebo kostičky
- olivový olej
- 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
- 1 malá mrkev, nakrájená na malé kostičky
- 110 ml bílého vína
- 20 ml balzamikového octa
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- 1 snítka rozmarýnu
- nasekaná hladkolistá petrželka
- pečivo k podávání
Postup
Kuřecí paličky osolíme a opepříme a na olivovém oleji je krátce opečeme ze všech stran. Přendáme je do pekáčku.
Na výpeku opečeme cibuli spolu se slaninou a fenyklem, po chvilce přidáme i česnek a mrkev. Zalijeme vínem a octem a vaříme asi 4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme rajčata a rozmarýn, osolíme a přivedeme k varu.
Omáčkou přelijeme maso v pekáčku a pečeme zhruba hodinu v troubě rozpálené na 180 stupňů.
Nakonec posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat