I když nepiju kávu v žádné podobě, tiramisu mám moc ráda. Nejradši ho mám v této odlehčené verzi, bez vajec a s přidáním tvarohu a smetany. Vím, že originál to není, ale vyzkoušejte ho a napište mi komentář, jak vám recept chutnal.
Přísady
- cukrářské piškoty
- hrnek uvařené dobré kávy
- 3 lžíce rumu
- 200 g mascarpone
- 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 150 g zakysané smetany
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 2 až 3 lžíce krupicového cukru
- kakao na poprášení
Postup
V míse dobře prošleháme mascarpone, tvaroh, zakysanou smetanu a oba cukry. Nakonec jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.
V misce, do které se vejdou piškoty, smícháme kávu s rumem. V kávové lázni namáčíme piškoty a skládáme je těsně vedle sebe do misky. Když máme celé dno vyskládané, rozetřeme na ně polovinu tvarohové směsi. Následují opět namočené piškoty a druhá polovina krému.
Misku dáme chladit do lednice. Před podáváním povrch posypeme kakaem.
Žádné komentáře:
Okomentovat