Měla jsem koupená vykostěná krůtí stehna a žádný nápad, co z nich uvařit. Prolistovala jsem si kuchařku Drůbež z Edice Apetit a zaujalo mě tam hned několik receptů, takže nebyl problém nějaký vybrat. Vůbec nevadí, že těstoviny měly být s kuřecím masem, skvělé byly i s krůtím. Fenykl jsem sehnala v mém oblíbeném obchůdku ovoce-zelenina a cukety jsme si přivezli od babičky a dědečka. Davídkovi přišla lžička příliš pomalá, tak ji odložil a jedl oběd rukama :-)
Přísady
- 400 g tagliatelle
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g krůtího nebo kuřecího masa, nakrájené na malé nudličky nebo umleté
- 1 až 2 bulvy fenyklu,
- 2 menší cukety, na tenké plátky (použijeme škrabku na brambory)
- 1 stroužek česneku, drcený
- 250 ml smetany ke šlehání
- 60 g strouhaného parmazánu
Postup
Na oleji osmahneme maso dozlatova.
Fenykl rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatý střed a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme ho k masu spolu s cuketami a česnekem a všechno spolu opečeme. Zalijeme smetanou a po chvíli přidáme parmazán a vaříme asi 2 minuty do zhoustnutí.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat