Vojta poprosil, zda bych neuvařila něco s fazolemi. Jako první jsem si vzpomněla, že jsem viděla zajímavý recept v nové kuchařce od Dity P. Na dnešek jsem měla v plánu upéct i kváskový chléb, tak mi fazolový kotlík kápl přímo do noty. Na poslední chvíli jsem ale nesehnala fetu, tak jsem zaimprovizovala a použila místo ní lučinu.
Přísady
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 170 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostky (dala jsem pouze 50 g)
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky (vynechala jsem)
- 2 lžičky uzené sladké papriky
- lístky ze 4 snítek oregana (dala jsem sušené)
- 2x 400 g konzerva cherry rajčat (dala jsem jednu + druhou sekaných rajčat)
- sůl, pepř
- 400 g konzerva fazolí borlotti nebo cannellini, zcezených (dala jsem červené)
- 4 vejce (dala jsem 5)
- 120 g sýra feta (dala jsem lučinu)
- chléb k podávání
Postup
Na oleji osmahneme cibuli se slaninou, přidáme česnek a opékáme další minutu. Přidáme chilli papričku, uzenou papriku a krátce osmahneme, aby se rozvoněla. Přidáme oregano, rajčata, osolíme a opepříme.
Vaříme na mírném ohni 20 minut, poté přidáme fazole a vaříme dalších 10 minut.
Do pánve rozklepneme vejce, osolíme je, přikryjeme poklicí a dusíme 10-12 minut, až jsou vejce hotová na hniličku.
Stáhneme z plotny, posypeme rozdrobeným sýrem a jíme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat