Tenhle recept od Jamieho Olivera patří k našim oblíbeným. Vařila jsem ho už několikrát a všechny návštěvy ho chválily, tak se nebojte ho vyzkoušet.
Přísady
- 8 plátků pancetty
- 1 velký květák
- 500 g makaronů
- 250 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
- 4 silné plátky chleba
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 250 g creme fraiche
Salát:
- bílé a červené čekanky (místo nich jsem použila polníček, ledový salát a okurku)
- pár velkých listů bazalky
- 1 stroužek česneku
- 1/2 ančovičky
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžíce bílého jogurtu
Postup
Na pekáč narovnejte pancettu a dejte opéct
do trouby. Mezitím si uvařte těstoviny, přidejte k nim květák. Chléb
rozmixujete v robotu spolu s opečenou pancettou a rozmarýnem.
Těstoviny sceďte, část vody ponechte. Do hrnce po vaření těstovin dejte část vody (cca 1/2 hrnku), zakysanou smetanu, česnek a sýr. Až je omáčka krémová, vmíchejte těstoviny s květákem.
Dejte do pekáčku a posypte strouhankou, pečte, až povrch zezlátne.
Umixujte suroviny na zálivku a nalijte ji na salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat