Po delší době jsem se inspirovala Apetitem. Fotka mě zaujala hned po prvním prolistování, ale až dnes na kuličky z mletého masa podávané v netradiční podobě přišla řada.
Přísady
- 500 g mletého hovězího masa
- 5 plátků toustového chleba
- 60 ml mléka
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 2 lžičky sušeného oregana
- špetka mleté skořice
- sůl, pepř
- 3 lžíce nasekané hladkolisté petržele (neměla jsem)
- chléb pita (dala jsem tmavý libanonský) k podávání
- tzatziki k podávání (salátová okurka, sůl, česnek, jogurt, příp. kopr)
- salát (ledový salát nebo čerstvý špenát, okurka, rajčata)
Postup
Pečivo pokropíme mlékem a necháme vsáknout tekutinu. Přidáme maso, cibuli, vejce, petrželku, česnek, oregano a skořici, osolíme a opepříme. Důkladně prohněteme a rukama tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Grilujeme 4-5 minut po každé straně na rozpáleném grilu nebo je pečeme asi 25 minut v troubě rozehřáté na 200 stupňů (pekla jsem je v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem).
Chléb nasucho opečeme na pánvi nebo na grilu.
Hotové kuličky podáváme s chlebem pita, tzatziki a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat