Máme teď švestkovou sezónu, tak jsem po delší době zkusila něco nového. Davídek se často dožaduje "buchty", obzvlášť když někde v časopise nebo na videu vidí nějaké dezerty (bezchybně to rozpozná), tak jsem upekla zdravější muffiny, s medem, kefírem a celozrnnou moukou. Recept mám z webové stránky receptydetem.cz.
Přísady
- 250 g špaldové mouky hladce mleté nebo klasické hladké mouky (dala jsem kombinaci)
- 3 kávové lžičky kypřícího prášku (nejlépe bez fosfátů)
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 4 lžíce mletého máku
- 2 vejce
- 200 ml kefíru
- 80 g rozpuštěného másla (dala jsem 70 g slunečnicového oleje)
- 4 zarovnané polévkové lžíce medu
- vypeckované a pokrájené švestky
Postup
Ve větší míse smícháme sypké přísady - mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a mák.
Ve druhé misce smícháme kefír, vejce, máslo a med – prošleháme
metličkou.
Smícháme suché a tekuté ingredience, pozor, abychm směs nepřešlehali, muffiny by potom byly tvrdé. Pomocí lžíce plníme do
formiček na muffiny. Vždy lžíci těsta, kousky švestek a opět těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 18-20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat