Vyfotila jsem to jen v rychlosti, ale recept tady nesmí chybět, je to totiž velká dobrota. U nás se tohle bude vařit pravidelně.
Přísady
- cca 8 brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostičky
- sůl
- olivový olej
- 3 kuřecí prsa (nebo krůtí), nakrájené na kostičky
- bylinky (provensálské, tymián, bazalka, oregano - podle chuti)
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 lilek, nakrájený na kostičky
- 1 konzerva krájených rajčat
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 300 ml mléka nebo podle potřeby
- strouhaný parmazán
Postup
Brambory povaříme krátce v osolené vodě (budou se poté ještě zapékat), slijeme.
Na oleji osmahneme maso, okořeníme a přidáme cibuli a po cca 5 minutách přidáme ostatní zeleninu a krátce orestujeme. Zalijeme rajčaty a chvíli povaříme.
Připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a orestujeme. Přilijeme studené mléko a za stálého míchání necháme zhnoustnout na řídkou kaši (podle potřeby dolijeme mléko).
Masovo-zeleninovou směs smícháme s bešamelem a předvařenými brambory. Dáme do pekáčku a posypeme parmazánem.
V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme asi půl hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat